• Home
  • Veel gestelde vragen over draagtassen

Veel gestelde vragen

Waarom geldt er een minimum oplage ?  

Uw papieren en plastic draagtassen worden geproduceerd op grote drukpersen.  Het instellen van deze machines op basis van de door u gewenste specificaties (mengen van de inkten, plaatsen van de clichés, instellen van het formaat, proefdraaien etc.) kan meerdere uren in beslag nemen.  4 uur voorbereiding om 200 goedkope draagtassen te produceren is niet haalbaar en zou de tassen voor u onbetaalbaar maken. De producent bepaalt daarom zijn minimaal te produceren aantallen, rekening houdend met deze voorbereidings werkzaamheden.

Waarom geldt er een leveringstolerantie ?

Over- cq. onderlevering in draagtassenland is een bekend en veelbesproken fenomeen.De meeste Europese producenten hanteren een leveringstolerantie + of min 15%  (dit is bij ons zo) er wordt zelfs wel grotere afwijkingen aangehouden. De meeste tassen worden door ons in voordruk bedrukt. In deze voordruk wordt altijd iets meer gedrukt om het gevaar van uitval zoveel mogelijk te beperken zodat een evt. onderlevering niet te groot wordt. Vervolgens gaat de voorbedrukte rol dan naar een zakken machine. Deze rol wordt  helemaal opgedraaid, en afhankelijk van de voortgang van het proces, % uitval etc. komt daar een x-aantal tassen uitrollen. Dit aantal zal over het algemeen altijd om en nabij de bestelde hoeveelheid liggen. Wij zullen dan ook de werkelijk aantallen geleverde tassen doorberekenen. Alleen als we in-line bedrukken (dus waar de tassen op dezelfde machine én bedrukt én geconfectioneerd worden) dan kunnen we de machine stopzetten bij bijv. precies 5.000 stuks.  Bekijk hier ons drukprocede

Waarom moet ik een aanbetaling doen bij gepersonaliseerde verpakkingen ?   

De betaling van de voorschot of aanbetaling dekt voor ons de onmiddellijke voorbereidingskosten, nl.: de tekenkosten, de drukvoorbereiding, de inkoop van grondstoffen, de administratiekosten etc.  

Waarom zijn jullie levertijden zo verschillend ?

Onze levertijden zijn in de regel als volgt:

Print & Go: last minute: semi-automatische bedrukking of handmatige confectionering: 5-10 werkdagen.  
Europese productie: vol-automatische bedrukking/confectionering: 4-6 weken.
Verre-Oosten productie: semi-automatische bedrukking of handmatige confectie: 12-14 weken

het complete proces van uw bestelling van bedrukte papieren en plastic draagtassen doorloopt een aantal fasen:
1) Aanlevering en verwerking digitale gegevens
2) Verwerking van deze gegevens tot een drukproef, wij doen u een ontwerpvoorstel.
3) Na eventuele wijzigingen tekent u voor akkoord, hierna starten wij met het maken van een dummy (alleen bij Verre-Oosten productie)
4) Na akkoord dummy, wordt de productie gestart.
5) Na gereedkomen productie worden de goederen naar de haven verstuurd vanwaar het verzonden wordt.
6) Vaartijd Verre-Oosten - Europa duurt ca. 5 weken.
7) Afwikkeling; betaling uitlevering.

Dus afhankelijk van waar uw plastic tassen geproduceerd zullen worden kan de levertijd tot 14 weken duren.
NB: ongewijzigde herdruk opdracht gaat sneller.

 

Ik wil bedrukte tassen maar heb geen logo of ontwerp. Kunnen jullie mij helpen ?

Jazeker, wij werken met een eigen design-studio. Wij bieden u een de volgende opties: Indien u al een logo heeft maken wij graag in overleg met u een gratis layout voorstel. Dit kost u niets indien u bij ons een bestelling plaatst. Als u nog geen logo heeft kunnen wij u een voorstel doen voor een logo of huisstijl. Afhankelijk van uw wensen zullen wij u een scherpe offerte maken. Bekijk onze ontwerpservice.


Het door mij gewenste formaat staat er niet bij, kunnen wij dit dan toch bestellen ?

Wij hanteren voor uw gemak een aantal standaard maten maar wij kunnen ook de meeste modellen precies naar uw wensen vervaardigen.Meldt ons uw gewenste formaten. Wij zullen u een passende aanbieding doen.  Offerte op maat.