• Home
  • Milieuvriendelijke draagtassen | eko alle soorten papier

Eco draagtassen

Een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief. Re-duce, Re-use en Re-cycle !

Maatschappelijk- en milieubewust ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel, en hiervoor zoeken wij de wereldmarkt af naar innovatieve en ecologisch verantwoorde producten.
Om aan een groeiende vraag te voldoen naar "groene" verpakkingen hebben we een collectie eco-tassen samengesteld die u als ondernemer een ruime keuze biedt, en die tevens aan alle gangbare kwaliteitseisen voldoen zoals u die van ons gewend bent.
Onze eco draagtassen zijn duurzaam geproduceerd , met respect voor mens en milieu. Gemaakt van gerecyclede-, biologisch afbreekbare, natuurlijke materialen en zijn ecologisch verantwoord. Bij tassen, die vervaardigd worden in lage lonen landen , handgemaakt en fair trade, wordt ook het sociaal economische aspect van duurzaamheid ondersteund. 

Wij kunnen onze draagtassen in de volgende kwaliteiten aanbieden:

  • Papier met FSC certificering. 
  • Papier gemaakt van gerecycled kraftpapier
  • Plastic, gemaakt uit gerecylcled pre-consumer afval
  • Plastic,  versneld afbreekbaar met EPI additief
  • Jute 
  • Katoen
  • Non Woven plastic uit gereyled PET

 

Draagtassen en FSC

Onze vertrouwde papieren draagtassen zijn nu eveneens leverbaar in een FSC papierkwaliteit.FSC, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert.  Een draagtas met het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier niet afkomstig is van illegale houtkap maar verkregen is uit verantwoord beheerde bossen. Een tas met FSC-keurmerk geeft u en uw klant dus zekerheid over de herkomst van de grondstoffen.
Leverbaar voor onze vertrouwde modellen. Basic, Toptwist en De Luxe.   (bron: www.fsc.nl).

 

Draagtassen van gerecycled papier

Milieuvriendelijker kan bijna niet ! Als u kiest voor gerecyceld ongebleekt bruin kraftpapier, dan bent u verzekerd van een "groene" tas bij uitstek.  Gemaakt uit gerecycled pre- en postconsumer papierafval.  U heeft de keuze uit onze paper basic of paper toptwist modellen. Net zo stoer en budgetvriendelijk als u van ons gewend bent.

 

Draagtassen van gerecycled kunststof.

Deze nieuwe kwaliteit is verkregen uit 100% gerecycled afval dat verkregen is uit het eigen gesloten afval circuit. Door de draagtas uit gerecycled afval te produceren wordt nieuwe grondstof bespaard. 

 

Draagtassen van kunststof met EPI additief.

Deze kunststof kwaliteit wordt voorzien van een additief waardoor het product  versneld wordt afgebroken, zonder verlies van eigenschappen.

 

Draagtassen van JUTE

Luxe draagtasssen van een 100% natuurlijk materiaal en een oerdegelijke kwaliteit maakt dit materiaal bij uitstek een eco topper.Jute is zeer duurzaam , volledig biologisch afbreekbaar en bovendien zeer geschikt voor hergebruik.

 

Draagtassen van KATOEN

De katoenen tas is al jaren een veel gebruikte eco-tas.Puur natuur, duurzaam en tevens budgetvriendelijk. Een interessante keuze als u voor groen gaat.In diverse kleuren en uitvoeringen leverbaar.