• Home
  • Tassen bedrukken- papier en plastic -direct uw prijs !

Druktechnieken waarmee wij uw tassen bedrukken.

Offset druk (o.a. paper de Luxe).Drukpers flexodruk

Offsetdruk is bij tassen bedrukken is een druktechniek gebaseerd op het principe dat olie en water elkaar afstoten.
Een aluminium drukplaat met fotopolymeer-coating wordt blootgesteld aan licht dat schijnt op een film met doorzichtige of ondoorzichtige delen.
De belichte delen van de plaat worden gehard en de onbelichte delen lossen op wanneer de plaat ontwikkelt wordt.

Wanneer deze plaat wordt gebruikt in een drukpers dan wordt deze bevochtigd en het water blijft hierbij alleen achter op de onbelichte delen waar dus geen afbeelding is, die op hun beurt de inkt (olie) afstoten. De belichte delen nemen wel inkt op die uiteindelijk op het papier terecht komt.

De meestgebruikte lithografische druktechniek in een drukkerij is de offset-methode waarbij inkt wordt overgezet (offset) van de drukplaat op een rubber cilinder die daarna tegen papier wordt geperst en aldus de inkt, de afbeelding, achterlaat op het papier.

Offset kent een hoge drukkwaliteit en is zeer scherp en nauwkeurig. Ideaal voor complexe drukbeelden. Nadeel is dat voor kleine oplagen deze druktechniek relatief duur is. Met deze techniek kunnen wij optimaal uw tassen bedrukken.

 

Flexodruk (paper basic, toptwist).

Flexodruk wordt veel in de verpakkingsindustrie toegepast, voor papieren en plastic tassen bedrukken, golfkartonnen dozen en papier waarbij gebruik gemaakt wordt van rubberen polymeren. Het te bedrukken gedeelte wordt in relief aangebracht op deze stempels op een cylinder, en de hogere gedeelten worden voorzien van inkt.

Flexodruk kent een mindere drukkwaliteit, en is interessant voor grotere oplagen.

 

Zeefdruk (kunststof Boutique, Chiaro).

Doordat de inkt bij zeefdruk dekkend gedrukt kan worden, en je verschillende lagen over elkaar kunt drukken, en op een donkere ondergrond kunt bedrukken, is zeefdruk voor tassen bedrukken een ideale oplossing.

Het principe van de zeefdruk techniek is op zich eenvoudig. Een gaas van wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt daarna voorzien van een lichtgevoelige laag die vervolgens dmv een film belicht wordt. De doorlatende plekken op het zeefdrukraam laten de inkt door. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met een rakel uit, de inkt wordt er als het ware doorheen gedrukt. Hierdoor ontstaat de vorm van het sjabloon op het te bedrukken voorwerp.